تاریخچه لباس عروس

 تاریخچه لباس عروس برمی گرده به سال های بسیار قبل که در بین ایرانینا بسیار مرسوم و حائز اهمیت بوده.تاریخچه و سیر تحولی که تاکنون طی شده بسیار جالب است گذشته و پیشینه هر چیزی، جذابیت آن را بیش از پیش می‌کند. لباس عروس، یکی از مهم‌ترین لباس‌ هایی است که در بزرگ‌ترین روز زندگی‌تان به تن می‌کنید. رنگ، مدل , طرح و نوع پارچه لباس در چنین مناسبت بزرگی بسیار مهم است. این روزها رنگ لباس عروس معمولا سفید است. درواقع، نگرانی بابت انتخاب رنگ ندارید، تنها دغدغه، محل خرید سفارش و مدل لباس عروس و کیفیت است. اما در گذشته، یکی از دغدغه‌های دختر خانم‌ها، علاوه‌ بر سوال همیشگی “چی بپوشم؟” سوال “چه رنگی بپوشم” بوده است.

در گذشته مراسم و جشن عروسی‌  اکثرا برای قشر خاصی از جامعه برگزار می‌شد. درواقع، عروسی‌ های سلطنتی، بیشتر در جامعه مطرح بود. ازدواج افراد عادی، بسیار ساده برگزار می‌شد و عروس‌ خانم‌ها از لباس ساده تری در جشن عروسی انتخاب می‌کردند. رنگ لباس عروس، در طبقه معمولی جامعه، چندان مورد توجه نبود. اما در خانواده‌های سلطنتی، بحث کاملا فرق داشت. این خانواده‌ها، ازدواج را چیزی فراتر از پیوند دو انسان می‌دانستند؛ درواقع، ازدواج، پیوند میان دو خاندان، دو فرهنگ و دو کشور محسوب می‌شد. به‌همین دلیل، عروسی سلطنتی، بسیار متفاوت‌تر از سایر جشن‌ها بود. جشنی برای به‌رخ کشیدن مال، دارایی و قدرت.

لباس عروس در قدیم

لباس عروس در عروسی‌ های سلطنتی گذشته بسیار انتخاب مهمی بود. درواقع، لباس، نشانه‌ای از شکوه و عظمت عروس، خانواده یا کشور او محسوب می‌شد. نوع پارچه‌هایی که برای دوخت لباس عروس استفاده می‌کردند، از مخمل، ابریشم، حریر و پارچه‌های خاص سلطنتی بود. در آن زمان، زیبایی و شکوهی که در مراسم عروسی به نمایش گذاشته می‌شد، تاثیر مستقیمی بر سرنوشت و آینده دو کشور یا دو خاندان داشت. رنگ لباس عروس، معمولا به رنگ‌های سلطنتی سبز، آبی و قرمز و …بود هرچند، تهیه پارچه‌هایی به رنگ قرمز، ارغوانی و مشکی برای هر طبقه‌ای امکان‌پذیر نبود. زیرا در آن زمان، تمامی پارچه‌ها را، با دست ریسندگی می‌کردند و رنگ کردن پارچه، آن هم به رنگ‌های ارغوانی، مشکی و قرمز، بسیار سخت‌تر بود و در نتیجه هزینه زیادی داشت.

پارچه‌های لباس عروس، گاهی دارای زر‌دوزی و نقره‌‌دوزی و سنگ کاری شده بود. هزینه زیادی که برای تولید پارچه‌های دست‌ساز پرداخت می‌کردند، باعث شد، مدل‌ لباس عروس‌ های سلطنتی، بسیار پر پارچه باشد. درواقع، آستین‌های بلند تا روی زمین، دنباله بلند لباس عروس و فرم پرنسسی و پف‌دار لباس عروس،  همگی از نشانه‌های لباس عروس های سلطنتی محسوب می‌شد. جواهرات ارزشمندی که عروس به همراه داشت، نشان از ثروتی بود که از یک خانواده سلطنتی در آن کشور، به خانواده یا کشور داماد می‌آمد داشت همه این موارد، تاثیر مستقیمی بر این موضوع داشت که، لباس عروس سلطنتی، رنگی به‌غیر از سفید داشته باشد. رنگ‌هایی که جلال و شکوهو زیبایی عروس و طبقه اجتماعی او، مشخص باشد و کاملا، نظر ونگاه افراد حاضر در جشن عروسی را جلب کند. گاهی میزان جواهرات، آن‌قدر زیاد بود که بخش زیادی از پارچه لباس، زیر آن قرار می‌گرفت. در برخی موارد نیز، برای جلوه بیشتر لباس عروس که به رنگ تیره و تند انتخاب شده‌بود، سنگ‌های ارزشمندی مثل الماس، یاقوت، زمرد و مروارید، روی آن دوخته می‌شد.

یکی از تغییرات مطلوبی که در دوران جنگ جهانی رخ داد، کاهش مصرف‌گرایی و میل به ساده‌زیستی بود. با شرایط نامطلوبی که در دوران جنگ جهانی ایجاد شد، عروس و دامادها، هیچ تمایلی به تجمل‌گرایی نداشتند. بیشتر، ترجیح می‌دادند، برای هم‌سویی با جامعه، لباس‌هایی ساده و کم‌ هزینه استفاده کنند.  اما با شروع جنگ جهانی و شرایط خاص ازدواج در آن زمان، اجاره لباس عروس رواج پیدا کرد. عروس خانم‌ها، زمان محدودی برای برگزاری عروسی داشتند و امکانات محدود بود؛ پس بهترین تصمیم برای دست‌یابی به لباس عروس رویایی‌شان، اجاره آن بود. در بعضی مواقع که عروس و داماد، هر دو آماده رفتن به جنگ بودند، با یونیفرم در مراسم عروسی حاضر می‌شدند.

پس از جنگ جهانی، یک دوره پر رونق و مرفه آغاز شد و این موضوع در لباس های عروسی هم منعکس شد. لباس های بلند سفید عروسی رسمی، مجددا رایج شد و به مد بازگشت. رنگ لباس عروس های سفید مانند کرم، زرد بسیار کم رنگ و عاجی رنگ، همگی به عنوان رنگ لباس عروس قابل قبول بود؛ در حالی که رنگ های روشنی از قبیل آبی، سبز یا صورتی کمتر استفاده می شد؛ ازدواج در لباس سیاه رنگ، نشانه بدبختی و بخت بد محسوب می شد.

در قدیم اصلا اینطور نبوده که عروس لباسی سفید بر تن کند عروسها از تمام رنگهای شاد و روشن برای عروسیشان انتخاب مکردند هنوز هم در نقاطی از دنیا هستند کسانی که لباس عروسشان لزوما سفید نیست و بصورت مرسوم هم مدت زمان زیادی نیست که لباس سفید برای عروس رواج پیدا کرده است.

مرکز توجه لباس های عروس از دهه 1950 تغییر کرد. امروزه بیشتر ازهمه، تاکید بر روی شخصیت خود عروس است.در حال حاضر عروس ها می توانند تقریبا ازهر مدل و سبک لباسی برای مراسم ازدواج خود استفاده کنند، یک پیراهن طراحی شده بسیار تزئین شده و مجلل یا حتی یک پیراهن ساده غیر رسمی. هر سبکی که عروس انتخاب کند تا زیباتر به نظر برسد، قابل قبول است.


بنابراین شما می توانید هر رنگی را برای ازدواج خود انتخاب کنید، اما حداقل حالا اندکی درباره سابقه و تاریخچه استفاده از لباس عروسی سفید آگاهی پیدا کرده اید.
حال بهترین مکان برای تهیه لباس عروس در تهران کجاست مکانها و بازارهای زیادی هست ولی بهترین مکان برای خرید و اجاره لباس عروس در تهران خیابان ولیعصر خیابان نوفل لوشاتو خیابان لبافی نژاد هست.
کارهای جدید و البته بسیار گرانقیمت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *